فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال نهم شماره 4 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محدثه تقی نژاد، احمد عابدی*، احمد یارمحمدیان صفحات 1-20
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی مداخله ذهنیت رشدیابنده با برنامه یادگیری مستقل بر تاب آوری تحصیلی دانش آموزان تیزهوش کم پیشرفت بود. روش پژوهش حاضر نیم  آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مدارس استعدادهای درخشان در مقطع متوسطه اول استان قزوین در سال تحصیلی 95-1394 بوده است، که از میان آن ها نمونه آماری به صورت هدفمند و بر اساس احراز ملاک های کم پیشرفتی گزینش شده (39 نفر)، و سپس به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گروه گواه گمارده شدند (13 نفر در هر گروه). ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه موفقیت تحصیلی صالحی (1393) و پرسشنامه تاب آوری تحصیلی ساموئلز و وو (2004) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر) تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که نمرات تاب آوری تحصیلی گروه های آزمایش در هر دو گروه یادگیری مستقل و ذهنیت رشدیابنده بیانگر تغییر معنی دار نسبت به گروه گواه، و همچنین عدم تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش نسبت به یکدیگر بوده است (05/0>p). بر این اساس، استفاده از مداخله ذهنیت رشدیابنده و یادگیری مستقل جهت بهبود تاب آوری در دانش آموزان تیزهوش کم پیشرفت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری تحصیلی، ذهنیت رشدیابنده، یادگیری مستقل، دانش آموزان تیزهوش کم پیشرفت
  • زهرا نوری، فاطمه نصرتی*، عباس رحیمی نژاد صفحات 21-38
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر استفاده از راهبرد خودنظارتی توجه در افزایش توجه و دقت خواندن دانش آموزان سندرم داون بود. برای انجام پژوهش، تعداد 3 نفر از دانش آموزان دختر مبتلا به سندرم داون به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش که از نوع تک آزمودنی و طرح چندخط پایه ای با آزمودنی های مختلف بود، به منظور تعیین میزان رفتارهای مربوط به بی توجهی، ابتدا هر کدام از آزمودنی ها با توجه به ملاک های اختلال کمبود توجه در DSM-5 و گزارشات والدین به طور دقیق مورد مشاهده قرار گرفتند و رفتارهای حاکی از بی توجهی در آنها به طور دقیق اندازه گیری و ثبت شد. سپس در مرحله مداخله ، هر آزمودنی طی 12 جلسه 45 دقیقه ای راهبرد خودنظارتی توجه را آموزش دیدند. رفتار آزمودنی ها پس از مداخله در جلسات مرحله پیگیری نیز مورد مشاهده قرار گرفت. در نهایت داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل دیداری نمودارها و محاسبه اندازه اثر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند . نتایج پژوهش نشان دهنده تاثیر راهبرد خودنظارتی توجه در کاهش نشانه های حاکی از بی توجهی و افزایش دقت و تمرکز هر سه آزمودنی بود.
    کلیدواژگان: راهبرد خودنظارتی توجه، توجه، دقت خواندن، سندرم داون
  • زهرا کریمیان، کیوان صالحی*، رضا نجارنیافیروزجاه، علی مقدم زاده صفحات 39-56
    مهارت های زندگی، مهارت های شخصی و اجتماعی هستند که آموزش و یادگیری آن ها، زمینه ای را فراهم می نماید تا افراد بتوانند در مورد خود و انسان های دیگر و کل اجتماع به طور موثر و شایسته عمل نمایند. هدف پژوهش حاضر، اندازه گیری تاثیر آموزش مسئله محور بر مهارت های زندگی دانش آموزان دختر پایه هفتم بود. بدین منظور از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده گردید. آزمودنی ها 24 نفر از دانش آموزان دختر پایه هفتم بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با انتساب تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد مهارت های زندگی (ساعتچی و همکاران، 1389) گردآوری شد. برنامه آموزش مسئله محور در 8 جلسه 2 ساعته به صورت هفتگی بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. برای تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش مسئله محور بر میزان مهارت های زندگی نظیر مهارت خودآگاهی، ارتباط های انسانی، روابط بین فردی، حل مسئله و تصمیم گیری، بهداشت و سلامت روانی، مشارکت و همکاری،  تفکر خلاق و تفکر انتقادی به طور معناداری موثر است. یافته ها نشان داد که آموزش مسئله محور می تواند به عنوان روشی مفید و کارآمد، برای نوجوانان در مقابله با مشکلات و مسائل زندگیشان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش مسئله محور، مهارت های زندگی، دانش آموزان، دختر نوجوان
  • حسین زارع، زهره عزیزی* صفحات 57-70
    در مطالعه پیش رو، تاثیر هیجانات بر تصمیم گیری پرخطر و بازداری رفتاری مورد بررسی قرار گرفت. روش این مطالعه از نوع آزمایشی بود. نمونه پژوهش شامل 60 نفر از دانشجویان مرد مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه تهران بود که به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه 20 نفر) جای گذاری شدند. به منظور سنجش وضعیت افراد از منظر تصمیم گیری پرخطر و بازداری رفتاری، از دو آزمون کامپیوتری خطرپذیری بادکنکی بارت و برو نرو استفاده شد. سپس با استفاده از پروتکل القای هیجانات، در دو گروه آزمایش، هیجانات مثبت و منفی القاء شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره  MANOVA نشان می دهد که سطوح مختلف متغیر مستقل شامل القای هیجان مثبت، منفی و عدم القاء هیجان، هم در رابطه با تصمیم گیری پرخطر و هم در رابطه با بازداری رفتاری از نظر آماری تفاوت معنی دار داشتند (05/0 p<). به طورکلی، نتایج این مطالعه نشان داد که القای هیجانات مثبت در مقایسه با هیجانات منفی و گروه گواه، به طور معنی داری نرخ تصمیم گیری پرخطر را افزایش داده، و بازداری رفتاری را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری پرخطر، بازداری رفتاری، القای هیجان
  • الهه حجازی، یاسر مدنی*، صالحه ایرانمنش صفحات 71-90
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی تجربه زندگی زنان متاهل مبتلا به HIV بود. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری ترکیبی هدفمند که تلفیقی از چند روش نمونه گیری معیاری (متاهلین مبتلا) و سهمیه ای (جنس مونث) است، 14 زن که مبتلا به HIV/AIDS بودند انتخاب و به صورت انفرادی مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش پدیدارشناختی و کدگذاری متون حاصل از مصاحبه ها انجام شد. مطابق با یافته های پژوهش، گرچه همه شرکت کنندگان به دلیلی کاملا عرفی به HIV مبتلا شده بودند و در حقیقت قربانی همسرانشان بودند، اما تجربه استیگما، بدنام شدن و تبعیض را داشتند و متاسفانه رفتار منصفانه ای در جامعه با آنها نشده بود. آنها در زندگی خود با چالش ها و مشکلات مختلفی روبرو بودند و برای حل مشکلات و کنار آمدن با چالش ها راهکارهای متفاوتی را به کار گرفته بودند. معنویت از مهمترین راهکار های کنار آمدن بود که اکثر آنها به آن اذعان کردند. همه زنان مبتلا پس از آگاهی از بیماری خود شوک شدید، ترس، انزجار، غم، افسردگی، و انزوا را تجربه کرده بودند. همچنین اکثریت این زنان امیدی به آینده و معنایی در زندگیشان نداشتند. به نظر می رسد ارائه راهکارهای مشاوره ای می تواند نقش موثری در افزایش سازگاری این زنان با شرایط جدید زندگی و توانمند سازی آنها داشته باشد.
    کلیدواژگان: زنان، تجربه زیسته، HIV، AIDS، استیگما (داغ ننگ)
  • فرشته جوادی، سعید حسن زاده*، غلامعلی افروز، سوگند قاسم زاده صفحات 91-116

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه درمانی مبتنی بر تعامل والد-کودک  (PCIT) بر مشکلات رفتاری کودکان با اختلال طیف اتیسم بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با گروه لیست انتظار بود که بر روی 27 کودک با اختلال طیف اتیسم (3 تا 7 سال) در مراکز توانبخشی شهر تهران انجام شد. آزمودنی ها از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 15 و 12 نفری مداخله ای و لیست انتظار قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 13 جلسه 60 دقیقه ای به صورت گروهی، هفته ای دو بار تحت  برنامه درمانی تعامل والد کودک قرار گرفت. برای جمع آوری داده های حاصل از مشکلات رفتاری کودکان با اختلال طیف اتیسم از پرسشنامه علایم مرضی کودکان ویرایش چهارم (CSI_4) به عنوان پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون اندازه گیری مکرر با رعایت مفروضه ها استفاده شد. یافته های به دست آمده نشان داد برنامه درمانی تعامل والد کودک به کاهش نشانه های نقص توجه و فزون کنشی نافرمانی مقابله ای، سلوک،  اضطراب جدایی منجر شد و در کاهش اضطراب فراگیر، اضطراب اجتماعی، افسردگی عمده، افسردگی مداوم موثر نبود. بنابراین، می توان گفت که برنامه درمانی تعامل والد کودک باعث کاهش مشکلات رفتاری کودکان با اختلال طیف اتیسم می شود و می توان از این روش برای کاهش رفتارهای نامطلوب کودکان با اختلال طیف اتیسم استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اختلال طیف اتیسم، درمان تعامل والد کودک، مشکلات رفتاری
  • ذبیح الله عباسپور*، زهرا قنبری صفحات 127-140

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مستقیم و غیرمستقیم تبعیض جنسیتی بر رضایت زناشویی با میانجی گری ادراک انصاف بود. جامعه آماری پژوهش حاضر معلمان زن آموزش و پرورش شهرستان اهواز در سال تحصیلی 96-95 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای 200 نفر از معلمان زن متاهل به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه تبعیض جنسی دوسوگرا (1996)، خرده مقیاس رضایت زناشویی از پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (1993) و پرسشنامه ادراک انصاف پری (2004) است. داده ها به روش تحلیل معادلات ساختاری تحلیل شدند. مدل های ارزیابی شده در نمونه پژوهش از شاخص های برازندگی قابل قبولی برخوردار بود. با توجه به ضرایب مسیر به دست آمده مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم پژوهش معنادار شدند. نتایج به دست آمده مدل ارائه شده و مضامین آموزشی و درمانی حاصل از این پژوهش مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تبعیض جنسیتی، ادراک انصاف، رضایت زناشویی
  • ثنا نوری مقدم *، بتول زارع صفحات 141-153

    ارتباط هیجان و سلامتی جایگاهی اساسی در حوزه روانشناسی سلامت دارد. این فرضیه که تجربه هیجان و ابراز آن می تواند نقشی اساسی در وضعیت سلامتی فرد ایفا کند، با ورود پارادایم روان تنی در سلامت و بیماری، محبوبیت زیادی در روانشناسی علمی پیدا کرد. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی تنظیم هیجانات کودک بر اساس مولفه های خودمهارگری و بهوشیاری مادران آنهاست. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مادران دارای فرزند 9 تا 12 ساله شهر پارسیان بود. از بین جامعه آماری 126 والد و کودک به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های چک لیست تنظیم هیجانی (فرم کودک و نوجوان) (ERCQ) خودمهارگری (SC) و بهوشیاری (MMS) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام شد. نتایج نشان داد که بین خودمهارگری با بی ثباتی هیجان و عدم تناسب موقعیت ابراز هیجان رابطه معکوس و معنادار، و بین مولفه خودمهارگری با انعطاف پذیری هیجانی رابطه مستقیم و معنی دار  وجود دارد ((p<./.1.. همچنین بین میزان بهوشیاری مادران با خودآگاهی در تنظیم هیجانات و تناسب موقعیت ابراز هیجان در کودکان رابطه مستقیم و معناداری وجود داشت. علاوه بر این، نتایج رگرسیون نشان داد که متغیر خودمهارگری توانست، واریانس بی ثباتی هیجانی، عدم تناسب موقعیت ابراز هیجانات و انعطاف پذیری هیجانی را تبیین کند. متغیر بهوشیاری نیز توانست واریانس خودآگاهی در ابراز هیجانات را تبیین نماید. با توجه به یافته های پژوهش می توان با آموزش خودکنترلی و بهوشیاری به مادران در جهت تنظیم هیجانات  و سلامت روان کودکان گام موثری برداشت.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، خودکنترلی، بهوشیاری
  • کیوان کاکابرایی*، مریم صیدی صفحات 159-175
    حل مسئله اجتماعی فرایندی است که کودکان  به واسطه آن تلاش می کنند برای مسائلی که در زندگی روزمره با آن مواجه می شوند، راه حل های موثر و انطباقی پیدا کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش برنامه حل مسئله بین فردی بر حل مسئله اجتماعی دانش آموزان پیش دبستانی بود. روش پژوهش شبه آزمایشی، با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. 30 دانش آموز پیش دبستانی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس حل مسئله اجتماعی دزوریلا (2004) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل اندازه گیری مکرر انجام شد. نتایج پژوهش حاضر از به کارگیری حل مسئله بین فردی پشتیبانی می کند. نتایج نشان داد که آموزش مهارت های حل مسئله بین فردی تاثیر معناداری در کاهش جهت گیری منفی، سبک حل مسئله اجتنابی و سبک حل مسئله تکانشگری/بی دقتی و افزایش جهت گیری مثبت و سبک حل مسئله منطقی دانش آموزان پیش دبستانی دارد (05/0 >P). نتایج آزمون پیگیری مشابه بود. برنامه حل مسئله بین فردی به عنوان یک چارچوب با اهمیت برای فهم و توسعه سلامت روانی و اجتماعی در کودکان پیش دبستانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: حل مسئله بین فردی، حل مسئله اجتماعی، دانش آموز پیش دبستانی
|
  • Mohaddeseh Taghinejad, Ahmad Abedi *, Ahmad Yarmohammadiyan Pages 1-20
    The purpose of this study was to compare the effectiveness of Growth Mindset Intervention with Independent Learning Program on Academic Resilience of Underachievement Gifted Students. The method of this study was quasi-experimental from pretest-posttest control group. The statistical population consisted of all male students in the early high school of gifted students of Qazvin province in the academic year 2015-2016, among which the statistical sample was selected targeted and based on criteria of underachievement (39 students) and then randomly assigned to experimental and control groups (13 students in each group). The tools used in the research included Salehi's Academic Success Scale (2014) and Samuels & Woo's Academic Resilience Scale (2004). Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (analysis of variance with repeated measuring). The results of the study showed that the scores of academic resilience of the experimental groups in both independent learning and growth mindset groups showed a significant change compared to the control group as well as lack of a significant difference between the two test groups compared to each other (P<05/0). Based on this, it is recommended to use the growth mindset intervention and independent learning to improve the resilience in underachievement gifted students.
    Keywords: Academic Resilience, Growth Mindset, Independent Learning, Underachievement Gifted Students
  • Zahra Noori, Fatimah Nosrati *, Abbas Rahiminezhad Pages 21-38
    The purpose of this study was to examine the effect of self-monitoring attention strategy on enhancement of attention and accuracy of reading in students with Down syndrome. For the purpose of this study, 3 girls with Down syndrome who were studying at one of the exceptional schools of Qom in academic year 2015-2016, were selected as the sample using purposive sampling. In this research, which is a single-subject and multi-line design with different subjects, in order to determine the amount of inattention behaviors, each participant was first carefully observed and their accurately measured and recorded. Then, during the intervention phase, each participant trains self- monitoring of attention strategy during the twelve sessions for 45 minutes. The behavior of these participants is also observed after the intervention phase in the follow-up sessions. Finally, the data analyzed by analyzing the visual diagrams and calculating the influence amount index. The results of the research show that the strategy of self-monitoring of attention increased the accuracy of all three participants.
    Keywords: self-monitoring strategy of attention, attention, accuracy of reading, Down syndrome
  • Zahra Karimian, Keyvan Salehi *, Reza Firozjah Najania, Ali Moghadamzadeh Pages 39-56
    Life skills are personal and social skills that kids and teenagers have to learn them so they can act effective and properly about themselves and other people and the whole community. The aim of present study was studying the effect of problem-based learning on life skills in seventh grade female students. For this purpose, the pre-test and post-test control group was used.24 eligible seventh grade female students were selected through sampling and they placed in two experimental and control group by random (each group contains of 12 students).data were collected by using standard questionnaire life skills. (Saatchi et al.1389). Problem-based learning was done in 8 sessions and every session was about 2 hours. The sessions were weekly and were done on the experimental group. For analyzing the data multivariate covariance was used. The results showed that problem-based learning is effective on life skills such as self-awareness, human relations; inter personal communication, problem solving and decision making, health and mental health, partnership and cooperation, and creative thinking. According to the results of study, problem-based learning can be a useful method for teenagers to deal with their problems in life
    Keywords: Problem-based learning, life skills, students, teenager girl
  • Hossein Zare, Zohre Azizi * Pages 57-70
    In the present study, the effect of emotions on risky decision making and behavioral inhibition was investigated. The method of study was experimental. The research sample consisted of 60 male students with different educational degrees in Tehran University who were randomly assigned into two experimental groups and one control group (20 students in each group). In order to assess the risky decision-making and behavioral inhibition, two computerized tests, Balloon Analogue Risk Task (BART) and Go/No-Go Task were used. Positive and negative emotions were induced via an emotion induction procedure into two experimental groups. The results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that different levels of independent variable including positive, negative and lack of emotion induction had a significant difference in both risky decision making and behavioral inhibition (p< 0.05). Generally, the results of the study showed that induction of positive emotions compared to negative emotions and the control group, significantly increases the risky decisions rate and reduces behavioral inhibition
    Keywords: risky decision making, behavioral inhibition, emotion induction
  • Elaheh Hejazi, Yaser Madani *, Saleheh Iranmanesh Pages 71-90
    The aim of this study was to investigate the experience of married women living with HIV/AIDS. For this purpose, using combination purposeful sampling method that combines sampling a mixed of several criterion sampling (married), and quota sampling (female), 14 women with HIV/AIDS were selected and individual semi-structured interviews respectively. Data analysis was carried out using the phenomenological method and coding texts of the interviews were conducted. According to the research findings, although all participants were infected with HIV perfectly justifiable (legitimate) reason, and in fact they were victims of their husbands, but experience stigma, discrimination, notorious and unfortunately, they were not treated fairly in society. They have faced challenges and difficulties in their lives and to solve problems and cope with challenges, different strategies are employed. Spirituality of the most important ways to cope that most of them acknowledged it. All women after becoming aware of her illness, had experienced, severe shock, anxiety, fear, disgust, sadness, depression, and isolation. The majority of these women have no hope for the future and meaning in their lives. It seems consulting solutions can be effective for increasing adjustment of women with HIV/AIDS with the new conditions of life and empower them.
    Keywords: Women, Lived Experience, HIV, AIDS, stigma
  • Fereshteh Javadi, Saeid Hassanzadeh *, Gholam Ali Afrooz, Sogand Ghasemzadeh Pages 91-116

    The purpose of this study was to investigate the effects of treatment program based on Parent-Child Interaction Therapy (PCIT) on behavioral problems of children with autism spectrum disorder. The research design was quasi experimental conducted with a control group of 27 children with Autism Spectrum Disorder (3 to 7 years) at the rehabilitation centers in Tehran. The participants were selected through convenience sampling and randomly divided into two groups of 15 and 12 people experimental or control group. The experimental group received 13 sessions of 60 minutes of Parent-Child Interaction Therapy as a group, twice a week. To collect data from questionnaire, Behavioral Problems as pre-test and post-test Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) were used in two groups. For statistical analysis, repeated measurement was used to comply with the assumptions. The results showed that Parent-Child Interaction Therapy (PCIT) decreases the attention deficit hyperactivity disorder, Oppositional defiant disorder, conduct and separation anxiety and in reducing general anxiety, social anxiety, major depression, and continuous depression was not effective. Therefore, Parent-Child Interaction Therapy (PCIT) reduces the behavioral problems of children with autism spectrum disorder and can be used to reduce the adverse behaviors of children with autism spectrum disorders.

    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Parent-ChildInteraction Therapy (PCIT), Behavioral Problems
  • Zabihollah Abbaspour *, Zahra Ghanbari Pages 127-140

    The purpose of this study was to investigate the direct and indirect effect of sexism on marital satisfaction with mediating role of perceived fairness in married women employed in government offices in Ahvaz. The participants of the study were 200 married female teachers selected by multi-stage sampling method. The instruments used in this study consisted of Sexism Inventory(ASI), Measure Perceived Equity (MPE) and Enrich Marital Satisfaction Inventory (ENRICH). Data were analyzed using structural equation analysis. Results showed that proposed model had a good fitness. Regarding the path coefficients, direct and indirect routes of research were significant. The results obtained and the models presented in this study are discussed in terms of their therapeutic and educational implications.

    Keywords: Sexism, Perceived Fairness, Marital Satisfaction
  • Sana Nourimoghadam *, Batool Zare Pages 141-153

    The relationship of emotion and health is a fundamental role in the health psychology.  The purpose of this study was to examine the predictive role of self-control and mindfulness of mothers   in the regulation of emotions in children. The statistical population of the present study included all mothers of 9-12 year old children in Parsian city. A statistical population of 126parents and children was selected through available sampling method. Self-control (SC), mindfulness meager assessment (MMS) and Emotion- regulation checklist questionnaire (ERCQ) were used for gathering data. Pearson correlation and multivariate regression were used for analyzing the data. The results showed that there is a direct and significant relationship between self-management with emotional instability and the lack of fit of emotion-expressing position, as well as self-control with emotional flexibility. There is a direct and significant relationship between self-consciousness in adjusting emotions and the appropriateness of expressing excitement. In addition, regression results showed that the self-management variable in the same step could excite instability at 10% of variance, the lack of fit of the emotion expressing position of 10% of variance and emotional flexibility of 0.06% of variance Explaining Additionally, in the first step, he was able to explain consciousness in expressing emotions by 0.35% of variance. According to the fending this study, can suggested, training and intervention on improving self-control and mindfulness as an effective ways for increasing the emotion regulations child

    Keywords: self-control. Mindfulness. Emotion- regulation
  • Keivan Kakabraee *, Maryam Seidy Pages 159-175
    Social problem solvingis a process that children are trying to find effective and adaptive solutions to issues that are encountered in everyday life. The purpose of this study was to investigate the effect of problem-solving skills training on social problem solving of preschool student. A quasi-experimental design was a pre-test, post-test, and follow-up with control group. 30 preschool students were selected by available sampling method. They were randomly divided into two experimental and control groups. The short version of the revised list social problem of D’Zurilla (2004) were used to measure social problem solving. The data were analyzed by repeated measurement analysis. The results of this study support the use of interpersonal problem solving. The results showed that problem solving skills training had a significant effect on decreasing negative orientation, avoidance problem solving style and impulsivity problem solving style and increasing the positive orientation and logic of problem solving style of preschool students (p <0.05). The results of the follow-up were similar. An interpersonal problem-solving program is proposed as an important framework for understanding and developing mental and social health in preschool children.
    Keywords: interpersonal problem-solving, social problem solving, preschool students